Καγκελάρι στα Κουκούλια Άρτας

.

Κολοκυθόπιτα γλυκιά



Υλικά για το φύλλο (8 στο σύνολο)
700 γραμμάρια αλεύρι
Νερό (όσο πάρει)
Λάδι
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
1 μεγάλο κολοκύθι η 1.200 γραμμάρια κολοκυθάκια 
1 κούπα τσαγιού σταφίδες
1 κούπα τσαγιού καρύδι
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1 φλυτζάνι μουσκεμένο ρύζι
1 1/2 κούπα λάδι


Εκτέλεση
Τρίβουμε το κολοκύθι (η τα κολοκυθάκια) στον τρίφτη από το προηγούμενο βράδυ και το βάζουμε στο σουρωτήρι όλη νύχτα. 
Την επόμενη αναμειγνύουμε κολοκύθι, μαύρες σταφίδες  και το λάδι. 
Φτιάχνουμε 8 φύλλα, στρώνουμε τα 3 κάτω σε λαδωμένο ταψί,  ρίχνουμε 1/3 από το μείγμα και πασπαλίζουμε πάνω τη ζάχαρη και κανέλα. 
Στρώνουμε δύο φύλλα, ρίχνουμε ο,τι έχει μείνει από το μείγμα,  το σκεπάζουμε με ένα φύλλο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα. 
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή σας όρεξη!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...