Γαλατόπιτα (γλυκιά χωρίς φύλλο)



Υλικά
1,5 λίτρο γάλα
1,5 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
220 γρ. βούτυρο
7 αυγά
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα να φτάσει σχεδόν στο σημείο βρασμού. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύοντάς το σιγά - σιγά το σιμιγδάλι. Σε σιγανή φωτιά βράζετε ανακατεύοντας ώσπου να σφίξει αρκετά η κρέμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να αναμιχθεί με την κρέμα. Προσθέτετε τους χυμούς, τα ξύσματα και τις βανίλιες. Αφήνετε να πέσει κάπως η θερμοκρασία της κρέμας, ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνειά της. Τέλος χτυπάτε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτετε κι αυτά στην κρέμα ανακατεύοντας. Αδειάζετε την κρέμα σε αντικολλητικό ταψί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για μία περίπου ώρα. Τρώγεται χλιαρή σε ή θερμοκρασία δωματίου.

πηγη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου